Terug naar boven

Energiezuinig en gasloos

De woningen in project ‘Stommeerhoff’ maken onderdeel uit van Polderzoom fase 2.

In Polderzoom worden verschillende woonbuurten met een dorps karakter gerealiseerd. Op basis van het woningbouwprogramma van de gemeente Aalsmeer is voor de tweede fase een plan opgesteld dat woningen voorziet in verschillende segmenten.

 

Het gebied waar de 31 woningen van project ‘Stommeerhoff fase 2’ worden gerealiseerd was voorheen bedrijfsmatig in gebruik door Terlouw Techniek. Stommeerhoff is gelegen rondom de nieuw aan te leggen Burgemeester Hoffscholteweg, tussen de Stommeerkade, de Ophelialaan en het Bielzenpad.

Aalsmeer

Aalsmeer is wellicht een bijna vergeten woonomgeving in de Randstad onder de rook van Amsterdam en Schiphol. Gelukkig maar, want mede daardoor heeft Aalsmeer haar dorpse karakter behouden. Het is een vriendelijke woonomgeving met een gezellig dorpshart waardoor het zich duidelijk onderscheidt van andere woonlocaties rondom Schiphol.

 

Maar Aalsmeer is ook een bijzonder en sfeervol dorp met onder meer een enorme bedrijvigheid rondom de bloemenveiling Aalsmeer (FloraHolland), veel karakteristieke gebouwen en vele jaarlijks terugkerende evenementen zoals onder andere de gezellige feestweek, de roemruchte pramenrace en de bandjesavond.

Stommeerhoff

Stommeerhoff is landelijk gelegen en toch heel dicht bij het gezellige centrum van Aalsmeer, maar wellicht nog belangrijker, op slechts een paar autominuten van de uitvalswegen A4, A5 en A9. Vooral nu de nieuwe N201 in gebruik is genomen. U bereikt de nieuwe N201 eenvoudig via de Aalsmeerderweg en de Middenweg alwaar een aansluiting is op de nieuwe N201.

 

De nieuw aan te leggen Burgemeester Hoffscholtweg, die als een soort lint om plangebied Polderzoom heen ligt, vormt de verbinding tussen enerzijds de N196 en anderzijds de nieuwe N201 en de wijk Nieuw-Oosteinde.

Fiets & Openbaar vervoer

Op 5 minuten fietsafstand bevinden zich twee winkelcentra voor uw dagelijkse en niet-alledaagse boodschappen: Ophelia en Aalsmeer Centrum. Daarnaast zijn ook de nabijgelegen sport-, recreatie- en horecavoorzieningen (o.a. sportclubs, Westeinderplassen, restaurants & bars) op fietsafstand uitstekend bereikbaar.

 

Openbaar vervoer

Buslijn 171 heeft een halte aan de Aalsmeerderweg nabij het kruispunt net over de brug op ongeveer 1 minuut loopafstand. Deze buslijn rijdt tussen Kudelstaart en Station Amsterdam Zuid.